dimecres, 7 de novembre del 2012

Escassetat física (Tercer mòn)

Mans Unides: 'La pobresa del tercer món neix en els despatxos dels països rics'

MADRID. - La presidenta de Mans Unides, Begoña de Burgos, ha denunciat  que moltes de les causes que generen pobresa en el tercer món sorgeixen de les decisions que es prenen en els despatxos dels països rics. "Moltes de les coses que es decideixen aquí, afecten allà ", ha subratllat de Burgos a la inauguració del curs 'Salut materna, objectiu de desenvolupament' que se celebra a l'Escorial organitzat per la Universitat Complutense.
 Una familia somalí refugiada en un campemento de Nairobi. (Foto: AFP)

"No podem pensar que les raons són externes i les causes les tenen altres, som causes d'aquestes diferències entre el Nord i el Sud", ha afegit la responsable de Mans Unides, que ha expressat que les diferències en aquest món "no ens poden deixar impassibles, han de ser la raó que ens estimulen a treballar dia a dia ".

Per a De Burgos, la maternitat ha de ser un "motor de desenvolupament, d'acompanyament d'unes generacions amb altres".

Per la seva banda, la directora del curs, María José Hernando Collado, ha subratllat que la maternitat "ha de ser una realitat que per al conjunt de la societat signifiqui un do", però que, no obstant això, per a moltes dones suposa "córrer molts riscos, inclosa la mort ".

Bolívia anuncia una nova era sense capitalisme ni Coca-Cola

El ministre d'Exteriors fixa la fi de la venda del refresc per al dia 21 de desembre
El Govern assenyala que la data coincideix amb el final del calendari maia
 
 
Ha començat a Bolívia el compte enrere per a la fi de la Coca-Cola, si més no del seu consum al país, fixat per al 21 de desembre de 2012. La decisió "estarà en sintonia amb la fi del calendari maia i serà part de les celebracions per celebrar la fi del capitalisme i el començament de la cultura de la vida", segons ha citat el ministre d'Afers Estrangers, David Choquehuanca.La declaració del canceller bolivià, ideòleg de la cosmovisió aimara - que intenta imprimir en el pensament del Govern -, ha tingut com a escenari el poblat religiós de Copacabana costat d'un santuari i un observatori astronòmic pre-hispànic a la vora del Llac Titicaca, propici per parlar d'un canvi d'època: la fi d'un període i el començament d'un altre de bon auguri en línia amb les profecies maies i la sèrie de pel · lícules relacionades amb un probable i temut fi del món.

"El 21 de desembre del 2012 és la fi del egoisme, de la divisió, el 21 de desembre ha de ser la fi de la Coca-Cola, i el començament del mocochinche (refresc de préssec). Els planetes s'alineen després de 26.000 anys ", ha dit el canceller per afirmar que es tracta d'una data de gran importància per al planeta.La greu amenaça que plana sobre els addictes a la Coca-Cola ha portat ja a fer càlculs sobre els costos del dolorós canvi, però la popular beguda bandera del capitalisme té avantatges a l'hora dels preus. Una ampolla de dos litres val un equivalent a 65 centaus d'euro. En canvi, la mateixa quantitat de préssec deshidratat bullit arriba a un euro i 20 centaus.La Cancelleria ha assenyalat que la fi de la Coca-Cola ha estat més aviat un simbolisme utilitzat pel ministre Choquehuanca per destacar la terminació d'una era, com assenyala el calendari maia.Mentrestant, a Cochabamba i La Paz circulen ja ampolles de refresc de cua a base de fulla de coca, cafeïna i aigua carbonatada, i altres més internacionals com la Coca-Energy, que tenen el propòsit de guanyar mercats i desbancar la beguda que és bandera del capitalisme.